Veelgestelde vragen

Bekijk hier onze veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat biedt het GoedBlik Voedingsapp abonnement mij?

Met een abonnement bij GoedBlik krijg je toegang tot geweldige extra functies:

 • Wekelijks een nieuw menu aangepast aan jouw macro’s en caloriebehoefte
 • Een automatische boodschappenlijst voor jouw weekmenu’s
 • Optie om je weekmenu’s met 1 klik te importeren bij Albert Heijn (niet verplicht)
 • Instelbare eetmomenten voor je dagschema en weekmenu’s
 • Meer dan 1700 recepten
 • Mogelijkheid om intoleranties en producten die je niet lust uit te sluiten
 • Eenvoudig maaltijden uit je weekmenu’s vervangen met 1 klik
 • Favoriete recepten opslaan in je profiel
 • Aanpassen van je geadviseerde caloriebehoefte + macro’s
 • Tussentijds wijzigen van je doelstelling
 • Toegang tot de handige chat functie

Hoe kan ik mijnGoedBlik voedingsapp abonnement opzeggen?

Je kunt je abonnement op elk gewenst moment opzeggen. Het betaalde bedrag geldt voor een bepaalde periode, afhankelijk van je gekozen abonnement. Opzeggen is eenvoudig via je dashboard.

Houd er wel rekening mee dat na opzegging de toegang tot weekmenu’s, boodschappenlijsten en (favoriete) recepten niet meer beschikbaar is.

Wat voor resultaat kan ik verwachten?

Met onze weekmenu’s kun je bij het afvallen ongeveer 1 kg per week verliezen, afhankelijk van je beginsituatie. Als je juist gewicht wilt aankomen, kun je wekelijks 0,1 tot 0,3 kg aankomen.

We raden je aan om niet sterk af te wijken van onze geadviseerde verhoudingen, omdat snellere gewichtsveranderingen onverstandig zijn en kunnen leiden tot terugval en tekorten.

Wat als ik geen resultaat zie?

Onze berekening van kilocalorieën is gedetailleerd maar gebaseerd op gemiddelden. Als je na enkele weken geen verschil ziet, kun je via je profiel je calorie-inname aanpassen met 100-200 kcal per dag. Wij verwerken dit in je nieuwe menu’s.

Voor mensen die fanatiek sporten tijdens het afvallen kan het resultaat op de weegschaal tegenvallen door spieropbouw die vetverlies compenseert. Let ook op hoe je kleren vallen om je progressie te beoordelen.

Kan ik mijn doelstelling tussentijds aanpassen?

Ja, je kunt via je profiel je gewicht en doelstelling aanpassen. We zullen dan je caloriebehoefte + macro’s opnieuw berekenen en je menu’s hierop aanpassen.

Hoe worden de kilocalorieën en macronutriënten berekend?

We gebruiken de veelgebruikte Harris en Benedict-formule om je aanbevolen hoeveelheid kilocalorieën te berekenen. De uitkomst wordt vermenigvuldigd met een factor die geschikt is voor verantwoord afvallen of aankomen, om het jojo-effect te voorkomen.

De macro’s worden bepaald op basis van je sportieve activiteit, rekening houdend met wetenschappelijke richtlijnen voor gezonde voeding. Optioneel kun je je geadviseerde caloriebehoefte + macro’s naar eigen wens wijzigen.

Wat betekent een gezond eetpatroon voor GoedBlik?

Gezond eten betekent voor GoedBlik: gevarieerd en gebalanceerd eten, met onbewerkte basisproducten. We vermijden overbodige superfoods en dure supplementen en bieden een degelijk voedingspatroon met producten die in elke supermarkt te vinden zijn.

Onze recepten gebruiken fruit, groenten, volkoren granen, eiwitten en gezonde vetten, rijk aan vitamines en mineralen. Onze weekmenu’s zijn afgestemd op jouw persoonlijke situatie en doelen voor een gezond en gevarieerd dieet.

Hoe complex zijn de weekmenu’s van GoedBlik?

Onze weekmenu’s zijn allesbehalve complex! Het doel van GoedBlik is om gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken, zelfs met een drukke baan of veel onderweg zijn. Daarom voldoen alle recepten aan deze richtlijnen:

 • Weinig ingrediënten
 • Makkelijk mee te nemen
 • Snel te bereiden
 • Betaalbaar
 • Smakelijk

Is het nodig om elke week een nieuw menu te volgen?

Variatie in je voeding is cruciaal om tekorten te voorkomen. Daarom krijg je met een Premium abonnement bij GoedBlik wekelijks een nieuw menu op maat. Dit zorgt ervoor dat je automatisch gezond, gevarieerd en gebalanceerd eet.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om volgens een vast patroon te eten. Je kunt de weekmenu’s en dagmenu’s naar eigen wens aanpassen, bijvoorbeeld door een paar weken dezelfde menu’s te volgen. Zorg er wel voor dat je niet te eenzijdig gaat eten.

Is het erg als ik een maaltijd oversla of afwijk van het menu?

Absoluut niet! Het draait niet om strikte regels, maar om het behalen van je geadviseerde macro- en caloriebehoeften over de hele dag. Als je een maaltijd mist of meer eet dan gepland, is dat geen probleem. Compenseer het gewoon bij andere eetmomenten.

Bij GoedBlik volgen we de 80-20 regel, wat betekent dat je voor 80% gezond eet en 20% ruimte hebt om te ‘zondigen’. Voel je niet schuldig over een minder verantwoorde maaltijd of snack. Zorg er wel voor dat de uitzonderingen niet de regel worden.

Op welk tijdstip moet ik de maaltijden eten?

Het tijdstip waarop je eet heeft geen invloed op de resultaten die je met onze weekmenu’s behaalt. Het belangrijkste is dat je aan het einde van de dag ongeveer de juiste hoeveelheid kilocalorieën binnenkrijgt, met de juiste verhouding van macronutriënten.

Waarom staan er geen dranken op het menu?

Bij GoedBlik adviseren we om geen kilocalorieën te drinken. Vloeistoffen verzadigen namelijk nauwelijks, waardoor je snel te veel energie binnenkrijgt. Omdat ons menu alleen producten met kilocalorieën bevat, hebben we geen dranken opgenomen.

We raden aan om dagelijks ongeveer 2 liter vocht te drinken, zoals water, thee of (beperkt) koffie. Vruchtensappen, frisdranken en alcoholische dranken bevatten veel suikers en kilocalorieën, dus vermijd deze.

Hoe werkt de boodschappenlogica bij GoedBlik?

GoedBlik stelt je weekmenu’s zo kostenefficiënt mogelijk samen. Hierbij worden recepten gekozen die goed bij elkaar passen, waardoor je minder ingrediënten verspilt. Je ontvangt een overzichtelijke boodschappenlijst bij elk weekmenu, die je gemakkelijk kunt importeren bij Albert Heijn online.

Als je bij een andere supermarkt wilt bestellen, kun je de boodschappenlijst daarvoor gebruiken. Binnenkort volgen er meer koppelingen met verschillende online boodschappenaanbieders.

Ik heb een allergie, wat nu?

In de app omgeving van GoedBlik kun je filteren op enkele veelvoorkomende allergieën, zoals gluten, lactose en noten. Je weekmenu’s worden dan samengesteld zonder deze allergenen.

Daarnaast heb je via je persoonlijke dashboard de mogelijkheid om producten uit te sluiten. Zo kunnen onze menu’s volledig aan je wensen voldoen.

Ik eet vegetarisch of veganistisch, wat nu?

Als lid van GoedBlik kun je vlees en vis uitsluiten van je weekmenu’s. We werken hard aan een filter voor veganistische weekmenu’s, zodat ook leden volledig plantaardige menu’s kunnen samenstellen.

Wat als ik een recept niet lekker vind?

Geen probleem! Je kunt maaltijden uit je weekmenu’s met 1 muisklik vervangen door alternatieven met dezelfde voedingswaarden. We hebben 1700 recepten voor je klaar staan.

Bij GoedBlik maken we gezond worden gemakkelijk…