Zit jij ook wel eens een dag niet lekker in je vel?

Heb jij ook wel eens een dag waarop je niet zo lekker in je vel zit? Wij wel hoor! Noem het een dip-dag of een ‘zo niet mijn dag.’ We konden ons daar vroeger heel druk om maken en daar werd het vaak alleen nog maar erger van.

We hadden het er laatst nog over: de hectische dagen toen de kinderen nog klein waren. Die vreselijke ochtenden waarop je je versliep, omdat je de hele nacht wakker werd gehouden door één van de kinderen. Dan kwam je eindelijk aan op school en bleek er een studiedag te zijn. Geen school dus. Ook dat nog! Het was al geen topdag, dus een baaldag van werk nemen was de enige oplossing. Gelukkig hebben we deze momenten al een lange tijd achter ons gelaten. De sporadische dip-dagen die zich nu aanmelden, accepteren we van harte. Het is zoals het is en we geven ons daar dan ook aan over.

Inzicht in je dip-dag

Het bestaat niet dat je elke dag, jaar in jaar uit, lekker in je vel zit. Iedereen heeft weleens een dipje en dat is helemaal niet erg. Het is heel normaal zelfs. Sterker nog, het kan een waardevolle ervaring zijn, omdat het je kan helpen om een aantal belangrijke dingen te leren en te doen. Probeer met een andere blik te kijken naar een dip-dag en haal positiviteit uit de dagen dat het niet zo lekker gaat. Hoe je dat kunt doen, lees je hieronder.Emoties verwerken

Een baaldag kan een kans zijn om emoties te verwerken die je anders niet zou hebben. Het kan je helpen om inzicht te krijgen in wat er in je leven speelt en hoe je hiermee om kunt gaan, zodat je in het vervolg misschien wel minder aanleiding hebt voor een baaldag.

Prioriteiten stellen

Wanneer je je slecht voelt, kan het moeilijk zijn om je te concentreren op wat belangrijk is. Een ‘zo niet jouw dag’ kan een kans zijn om te focussen op wat écht belangrijk is in je leven en prioriteiten te stellen.

Rust nemen

Op dagen dat je je slecht voelt, is ontspannen en je rust pakken vaak moeilijk. Een rotdag kan een kans zijn om juist je rust te pakken en te herstellen van de stress en vermoeidheid. Innerlijke rust zorgt voor minder dip-dagen.

Zelfzorg

Goed voor jezelf zorgen is belangrijk en zeker op een baaldag. Niet alleen lichamelijke gezondheid is belangrijk, maar ook je mentale gezondheid. Zo’n baaldag kan een goede aanleiding zijn om wat beter voor jezelf te zorgen. Maak een mooie wandeling, pak een lesje yoga, mediteer, lees óf zoek een andere activiteit waar jij je mentaal en fysiek beter van gaat voelen.
Als je met een andere blik kunt kijken naar een dip-dag en toelaat dat je er iets mee kunt doen, dan weten wij zeker dat je snel weer lekker in je vel zit en je weer gelukkig voelt.

Vaak last van dip-dagen?

Heb je last van veel terugkerende en langere dips? Dan is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Klik hier hier voor 7 tips 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *